Igår tog jag en sväng till Media Market och inhandlade en ny dator, den gamla har hängt med i 5 år och har gjort sitt. På MM fick jag Jätte bra service och mötte duktig personal.
Fick tag på en värsting dator, som gubben var rejält imponerad av. Den har blue ray, det nya inom filmkvalitet och bildupplösning. Fick med en provskiva med den nya datorn och vi bänkade oss alla direkt för att se.....whaaaoooo, vilken skillnad, vilken upplevelse! Detta blir verkligen det nya i framtiden. DVD är verkligen på väg bort.
Idag blir det tjejfest för dottern, en tur till Boda borg och sen tacosfest på kvällen. Hoppas de får en mysig dag. Själv skall jag hjälpa min kompis att flytta och det blir nog lite städning av huset också.
Hoppas ni andra för en skön och lugn helg!
Kram/Nettan
lördag 6 december 2008
torsdag 4 december 2008
Stryka på bild
Har provat på att stryka på en bild på ett gammalt örngott. Resultatet så där, gillar inte att bilden är så blank.
Finns det olika papper som man kan använda?
Hade velat ha textil tyg istället men har inte hittat det.
Någon som vet var jag hittar sådant?
Bild kommer snart på kudden skall sy på en spets runt om bilden innan jag är klar.
Finns det olika papper som man kan använda?
Hade velat ha textil tyg istället men har inte hittat det.
Någon som vet var jag hittar sådant?
Bild kommer snart på kudden skall sy på en spets runt om bilden innan jag är klar.
måndag 1 december 2008
GLÖGGFAVORIT
Dörrkransar
Saffranskaka

Idag blir det bakning på schemat har tänkt att baka saffranskakan som har fått massor av lovord. Tack Rosie för receptet!
Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
175 grader
200 g margarin eller smör
1 påse saffran, 0.5 g
2 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
Garnering:
florsocker
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Sikta över florsocker vid servering. Saffranskakan är både vacker och mycket god!
Variationstips:
Man kan också strö över ½ dl hackad mandel innan man gräddar kakan.
Smaklig bak!!!
/Nettan
Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
175 grader
200 g margarin eller smör
1 påse saffran, 0.5 g
2 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
Garnering:
florsocker
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Sikta över florsocker vid servering. Saffranskakan är både vacker och mycket god!
Variationstips:
Man kan också strö över ½ dl hackad mandel innan man gräddar kakan.
Smaklig bak!!!
/Nettan
Adventspyssel
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)