måndag 1 december 2008

Saffranskaka



Idag blir det bakning på schemat har tänkt att baka saffranskakan som har fått massor av lovord. Tack Rosie för receptet!

Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
175 grader


200 g margarin eller smör
1 påse saffran, 0.5 g
2 ägg

3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
Garnering:
florsocker

Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Sikta över florsocker vid servering. Saffranskakan är både vacker och mycket god!
Variationstips:
Man kan också strö över ½ dl hackad mandel innan man gräddar kakan.
Smaklig bak!!!
/Nettan

Inga kommentarer: