torsdag 13 mars 2008

PÅSKPYNT

Nästa vecka är det påsk och då skall vi ha vår årliga påskfest med våra nya grannar. Vi brukar ha ett knytis det blir så mycket lättare för alla då. Men innan påsk så har jag några egna hantverksjobb som måste göras.

Jag skall försköka måla och foga det sista i taket som är kvar i matrummet. Köpa lister till baren som vi tapetserade med en vinyltapet, det blev jätte snyggt tycker vi. Sen får vi se om det är så praktiskt det kanske är jätte ömtåligt. Sen måste vi få ordning på våra fönster där det saknar smyglister.

Iår känns det roligare än förra året att ha påskfest, då hade vi varken kök eller golv att vara på, då var vi hos våra grannar istället, Jonas och Karin och det var jätte kul, så nu iår är det vår tur att ställa till med påskfest. Synd att vi inte kunde få med alla i år igen. Men vi har sagt att varje år på långfredagen så är det påskfest.

Känns som en bra tradition att starta våren med och träffas lite. Under vintern som gått har de flesta hållt sig för sig själva, alla går som i ide och hämtat krafter. Vi har verkligen trevliga grannar så det är kul att vi fått så bra sammanhållning på en gång.

Det har verkligen hänt massor med vårt hus under det här året. Jag minns att vi hade ett äckligt kylskåp mitt på golvet som min man hade släpat hit från jobbet. Vi ville inte ta in vårt nya då det var så smutsigt och dammigt inne i huset. Jag minns att våra kompisar Tina och Musa kom förbi och hjälpte oss med golvläggning och montera ihop möbler. På kvällen satt vi runt tapetbordet och åt pizza och drack gott rödvin. Jag pyntatde så gott det gick med levande ljus och vårris. Det var en mysig tid trots sin enkelhet.


Så här såg det ut förra året runt påsk när Pelle vår kakelkille höll på att lägga golvet i kök och matrum. Det var stressigt för om 4 dagar skulle köket komma. Vi hann få golvet på plats och det blev jätte snyggt! VI VAR SUPER NÖJDA! SNYGGT MED DE STORA PLATTORNA. Vi har verkligen haft tur som hittade Pelle. Pelle, han har verkligen varit en klippa, både rolig och kunnig, han kom som den räddande ängeln till oss.

Vi hade 2 olika firmor som var bokade för att lägga golvet, men alla drog sig ur i sista stund när de såg våra stora plattor som vi valt. Vi ville ha så lite fog som möjligt mellan plattorna helst bara 1 mm. Då gäller det att golvet är perfekt. Pelle övertalade oss att ta 2 mm fog istället, då hade han lite mer att jobba på om det skulle diffa. Golvytan är 85 kvm, så konstigt vore om det var perfekt. ( det var faktiskt väldigt få ställen som vi behövde slipa eller fylla ut)

Inga kommentarer: