måndag 10 mars 2008

HUSPROJEKT "VILLA MOA"

Byggdagbok från vårt bygge 2006 /Vecka 39

Mån 25/9-06


Idag etablerade markkillarna sig på tomten. Med grävskopa och olika gafflar och skopor. Äntligen känns det som, vi har väntat länge på att det skall ske något så vi kommer igång med bygget. Olle vår markkille, satte igång direkt med att frilägga tomten för att komma ner till botten. Han ordnade med att lägga stora stenar tillrätta så att de kommer längst under.
Jag fixade dit ett bord och stolar till dem så de har någonstans att sitta. Det var toppen väder och väldigt varmt.

Roger från skanska kom på besök, han var väldigt nere, en av hans maskinister hade hängt sig under helgen. Stämningen var verkligen jätte låg hos alla.
Janne Forell/ VVS kom för att titta på tomten. Vi åkte alla ner till oss och käka lunch.


Vi hade utstakning på huset av Alf ifrån mät och kart. Jätte roliga killar!Lars Rundgren från Bygg och miljö var också förbi och ville stämma av vissa höjder. Allt var OK! Blev lite nervös att något skulle ändras igen!

Åkerbers & son var förbi och tittade var de kunde borra för bergvärmen.
Tina var förbi också och hälsade på.
Kul med en intensiv dag, allt verkar flyta på bra.
Stor förhoppning på bygget!

Tis 26/9-06
Olle hade en föraning och kunde inte sova på natten, han ringer på morgonen och berättar vad han oroat sig för, Skanska hade inte sprängt tillräckligt djupt för servisen. Skit nu börjas det att jävlas. Men det skall väl vara lite motigt. Men inget strul som inte går att lösa. Jag jagade ifatt på Roger på Skanska som genast satte igång och letade grävare som kunde gräva upp hela tomten igen och frilägga bergsklacken för att spränga eller hacka bort berget.

Olle och Pelle fortsatte nere på tomten och fick fyllnads sten för att göra en bra bädd för plattan. Det var en strid ström av lastbillar som kom hela tiden.


Vi fick vår bygg toa på plats samt elskåp, utan el. Mats hade varit uppe med 3 st pallar för skåpet.
Janne kom förbi med ritningarna för dagvatten och vatten in i kåken.
Jag hämtade mat till killarna. Fantastiskt väder idag också!

Ons 27/9
Jag åker till Norrköping för att hämta en reservdel till Olles traktor som hade gått sönder. Hälsade även på hos Anders på Stenhusarkitekten. Han hade ett jätte fint kontor.
Idag började Olle fylla igen där Skanska grävt, de hade hackat bort klacken, de höll på till 8 tiden på kvällen innan det var klart. Olle la i avlopp och vattenrör och dränering.
Hämtade mat till killarna toppen väder idag också. Sören var förbi och hälsade på med Hugo.

Tors 28/9
Idag fick vi kantelementen samt all cellplast. En jätte hög med allt material som skall vara till plattan. Markkillarna fyller igen och lägger dagvatten och dränering i bäddar. Det känns som att det börjar ta form.

Vi fick bygg elen inkopplad idag. Äntligen så har vi egen ström. Byggvagnen kom på plats så nu har alla någonstans att sitta. Hämtade lite marksten som vi kan stödja upp vagnen med. Började städa upp på tomten och plockade ris och pinnar som ligger nere på allmänningen. Tänkte såga upp dessa till ved. Fick besked att Termoteck inte kan leverera golvslingerna på måndag de kommer onsdag eller torsdag nästa vecka.

Fre 29/9
Solen skiner idag också och jätte fint väder kommer det bli idag också. Vilken härlig byggvecka vi haft. Markkillarna fortsätter med mark och de kanske även börjar med kantelementen idag.

Det var första veckan, intressant och roligt och väldigt intensivt.

Inga kommentarer: