lördag 12 maj 2012

Efterlängtad semester

Efter en mycket tung vinter och med mycket sorg så tog vi chansen att ta en extra vecka semester.
 Då Ryanair startat en ny flyg linje till Italien så bar vår resa till San Benedetto. ca 10 mil söder om Ancona.  Jag har nog aldrig blivit så tagen av att se så mycket blommor och grönskande växter och resan ner till San benedetto var en fröjd. Fina vägar och resan tog ca 1 timme på fina autostradan.


Vilket härligt land och fantastisk natur. Vi hade hamnat i paradiset, så grönt och frodigt.
San benedetto är känt för sin stora aveny med hundratals palmer, vita sandstrand och turkosa vatten. Att adriatiska havet var så vackert var verkligen en överraskning.

Vårt hotell Imperial, var över förväntan perfekt, jätte fräscht och snyggt, modernt och enormt mysigt. Ett av de bättre hotell vi bott på. Så det kan jag verkligen rekommendera. Service och personalen var underbara.

Då vi tagit med Johanna vår dotterns kompis på resan så hade vi valt att bo i ett familjerum, 2 separata sovrum och badrum med en dörr emellan oss. Helt perfekt! Sen hade vi verkligen tur med vädret så det blev många solstunder både på stranden och beachen.

Vi hade hyrt bil redan från flygplatsen och den användes flitigt för härliga utflykter. Vi har verkligen varit med om något helt underbart, med besök på vingårdar, små pittoreska byar, härliga stränder och bergslandskap så är slående vackert.
På vår resa fick vi även möjligheten att hitta nya vänner för livet!!! Therese och Janne som gjort slag i drömmen och flyttat ner permanten till Italien. Vi hade många trevliga dagar ihop, jätte roligt och så mysigt. De visade oss massor av helt fantastiska pärlor och berättade om sina erfarenheter av livet i Italien. Deras dröm om Italien är väldigt lik vår så de har gett oss all den inspiration till att göra slag i saken.
Vårt mål är att vi flyttar om 2 år till Italien, vart är inte helt klart men i området Marche kan vi med säkerhet tänka oss. Nu gäller det att hitta huset och verksamheten som vi kan försörja oss med även där nere.

Det kommer bli garanterat fler inslag om vår dröm på denna blogg.

Vår underbara resa till Italien har nu gett oss massor av skön avkoppling och helt fantastiska minnen.

Ciao, vi ses snart igen!

Inga kommentarer: